אם גם אתם לקראת הליך גירושין או פרידה מבן זוג (אשר חייתם יחד כידועים בציבור), ייתכן שתחוו משבר רגשי. אולם, זכרו תמיד כי כל משבר, ואף הגדול ביותר, טבעו לחלוף. קיימת חשיבות רבה בבחירת האנשים סביבכם בעת המשבר, מאחר שהם ישפיעו על ההליך ותוצאותיו.
כעו”ד גירושין אני מלווה את לקוחותיי בהיבט המשפטי, אך לא פחות חשוב מכך – בהיבט הרגשי. תחילה אברר עימך מהי התוצאה האופטימלית עבורך ואוביל אותך לשם בביטחון ובמקצועיות. ישנן מספר דרכים מקובלת לניהול הליך גירושין ונגזרותיו. להלן המרכזיות שבהן:
גירושין בהסכמה –
ניתן להגיע להסכמות בכל עת ואף תוך כדי ניהול ההליך המשפטי – לא אחת נתקלתי במקרים שבתחילתם אחד הצדדים התבצר בעמדתו, אך במסגרת ההליך ולאחר הגשת כתבי הטענות, הפך הוא ל”בשל יותר” לדון בנושאים שבמחלוקת והצלחנו להגיע להסכמות אשר ייתרו את הצורך בהכרעה שיפוטית.
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין – כאשר מתעורר ספק, אם תמה דרככם המשותפת או שמא הקשר ביניכם ניתן לאיחוי, אמליץ לכם לערוך הסכם שלום בית ולחילופין גירושין. זהו הסכם ייחודי שמטרתו לאפשר לכם להמשיך ולנהל חיים משותפים, אך בה בעת מסדיר את מכלול היחסים ביניכם במקרה של פרידה עתידית, לרבות התחום האישי, חלוקת הרכוש, איזון המשאבים ונושאים הקשורים לילדיכם, ככל שישנם, כמו למשל: משמורת, חלוקת זמני שהייה ומזונות.
ייצוג בהליך משפטי – במקרים בהם כלו כל הקיצין, התא המשפחתי התפרק ולא ניתן להגיע להסכמות עם הצד השני, חשוב יהיה לי לייצג אותך בהליך המשפטי תוך שמירה על זכויותיך ואף מעבר לכך. במדינת ישראל ישנה סמכות שיפוט מקבילה בענייני מעמד אישי לשתי ערכאות שיפוטיות – בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין. פסיקותיהן של ערכאות אלו שונות זו מזו בסוגיות הנוגעות לדיני המשפחה. כתוצאה מכך, מתפתח ״מירוץ סמכויות״ בין בני הזוג, כאשר יוזם ההליך הוא שבוחר את הערכאה שתדון בו. כמו כן, מכוח עקרון ״הסמכות הנמשכת״, אותה ערכאה שתדון בעניין, תהא מוסמכת לעסוק אף בגלגולו המאוחר של אותו עניין (כאשר ההחלטה המקורית ניתנה לאחר בירור ושקילה). מסיבה זו, בצד סיבות נוספות, קיימת חשיבות רבה להכוונה וייעוץ משפטי מקצועי מעו”ד בתחום דיני המשפחה והגירושין, טרם פתיחת הליך משפטי, שכן לכל צעד עשויות להיות השלכות משמעותיות עבורך.
מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה, נשמח לסייע לכם.