ביום חמישי האחרון ליוויתי את הזוג היקר, ריטה ויוסי, לאשר את הסכם החיים המשותפים שערכתי עבורם בבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון.
ריטה ויוסי מנהלים חיים משותפים תחת קורת גג אחת, עונים להגדרה של ידועים בציבור והגיעו אליי כי היו מעוניינים להסדיר את התוצאות המשפטיות הנובעות מחייהם המשותפים ואת יחסי הממון ביניהם, על מנת למנוע חילוקי דעות בעתיד.
ריטה ויוסי היקרים, היתה לי הזכות ללוות אתכם בתהליך הזה. שמחתי להכיר אנשים מצחיקים, תמיד עם חיוך גדול ומי ייתן שכל החיים רק תמשיכו לאהוב ולהיות מאושרים יחד.
בהזדמנות זו, אשמח להתייחס לחשיבות עריכת הסכם בין בני זוג החיים ביחד בפרק ב’.
כאשר מדובר בבני זוג בפרק ב’ פעמים רבות מדובר בבני זוג שיש להם ילדים מנישואין קודמים, מחוייבויות קודמות, כמו למשל דמי מזונות (אם מדובר בקטינים), הלוואות וכו’, ולכן באופן כללי יותר מקובל להחיל הפרדה רכושית מוחלטת, לעבר, להווה, ולעתיד לבוא בפרק ב’.
בפרק ב’ אני נוהגת להגדיר את הרכוש הנפרד של כל אחד מבני הזוג ואני גם מציעה ללקוחותיי להתייחס למימון משק הבית המשותף ועוד.
במקרה שבני הזוג מתגוררים יחד בדירה של אחד מהם, חשוב מאוד (!) להסדיר את העניין במסגרת ההסכם, כדי למנוע טענות מסוג זה בעתיד, לרבות כוונת שיתוף / שיתוף ספציפי / רכוש משותף.
כמו כן, אני גם מציעה ללקוחותיי להגיע להסכמה מה יקרה אם אחד מהם ילך לעולמו בעודם במערכת יחסים זוגית כאשר הם יתגוררו באותה עת בדירה שבבעלותו, תוך כמה זמן יצטרך בן הזוג לפנותה ובאילו תנאים.
לסיום, על ידועים בציבור (כמו גם על זוגות להט”ב) לא חל חוק יחסי ממון ולכן חשוב לערוך הסכם שיציג את רצונם וכוונתם לעניין הרכוש שנצבר בעבר ושייצבר בעתיד.
אז אם אתם מתגוררים יחד עם בן/ת הזוג ותוהים אם גם אתם או מישהו שקרוב אליכם זקוק להסכם כזה, אשמח לייעץ לכם.
לייעוץ אישי לחצו כאן – https://www.coral-law.com/consult