התקופה הזו שהילדים מסיימים את מסגרות החינוך, או הקייטנות, מביאה איתה אתגרים.
חלקנו נאלצים עדיין לעבוד, חלקנו לוקחים חופש עם הילדים, ובנוסף לכך החום של יולי-אוגוסט עוטף אותנו ועל רובנו זה משפיע, ואם מוסיפים לכך את הפקקים והתורים בכל מקום (גם בשדה התעופה) ואת הבלת”מים, הילדה קמה הפוכה – והנה לנו סיטואציה מאתגרת.
השאלה היא איך אנחנו מחליטים להתמודד בסיטואציה כזו?
הכי קל להתעצבן, להאשים, לפרק. יותר מאתגר לנסות לחפש את הטוב בסיטואציה, לזרום ולא להיצמד לתוכניות שלנו בכל מחיר. לנסות לעשות מהלימון לימונדה.
לא בטוח שהתכניות יתממשו בדיוק כפי שרצינו ומי שמכיר אותי יודע כמה חשוב לי לתכנן תכניות מראש
כעו”ד ומגשרת לענייני משפחה, אני מודעת לכך שזו שמערכות יחסים מאוד נפיצות בתקופה הזו (כמו גם בתקופת החגים, שתגיע במהרה לאחר מכן).
ולמה? אחת הסיבות היא שיש בני זוג שלא רגילים להיות יחד כ”כ הרבה וזה יכול להעלות להם תהיות רבות ומחשבות טורדניות על החיפוש לאחר האושר ואף להביא אותם לקבלת החלטות. חשוב לא לקבל החלטות נמהרות ולא להיות פזיזים.
כמגשרת, ההצלחה הגדולה שלי היא שבמקרה בו בני זוג בחרו בי לגשר ביניהם לקראת גירושין אך היה נראה בפגישות שהם לא מיצו את דרכם המשותפת, בסופו של דבר ערכנו הסכם שלום בית ולחילופין גירושין והיום הם חיים יחד באושר.
אז, לקראת התקופה שבאה לקראתנו, נכניס למודעות שלנו (ושל בני המשפחה) שיהיו רגעים מאתגרים וברגעים האלה נזכור לנשום עמוק, נשקול את האפשרויות העומדות בפנינו ונחשוב מה הכי נכון לנו ולמשפחתנו.
ועכשיו, אפשר לצאת לחופשה. מאחלת לכולנו להנות, מהרגעים הקטנים והגדולים, לטייל ולבקר במקומות יפים, להקנות לילדינו ערכים ולחנכם להיות טובים יותר.
לאחרונה, בזכות @ורד נחמן, נתקלתי במשפט חשוב ומצמרר:
בסוף כולם מתים, אך לא כולם חיים.
אז בואו נחייה ולא נצטער על מה שלא עשינו בחיינו!